Doorontwikkelen

Geplaatst op zaterdag 23 juli 2016 @ 23:31 , 326 keer bekeken

Geplaatst op donderdag 08 juli 2010 @ 08:30 door Rien 
1999-2004 Clubs, de start en de eerste jaren

 

 

Doorontwikkelen

Clubs vaart vooral, of misschien wel uitsluitend, op de inspanningen van cluppers die er iets van te maken. Dat is een waarheid als een koe en dat weten we ook maar al te goed.

We koesteren alle cluppers natuurlijk. Niemand heeft een streepje voor. Soms wordt dat wel gedacht. En dat is natuurlijk jammer. Als dat beeld eenmaal bestaat laat het zich maar moeizaam ombuigen. En bij sommigen lukt dat ook gewoonweg niet.

Het ontstaan van Clubs, en de doorontwikkeling daarvan, vind z'n basis in ons oor te luisteren leggen. Dat kan op verschillende manieren. In mijn HetNet-tijd deden we in eerste instantie vooral kennis op uit de vele discussies die er waren, vooral op de Masterclub en de vragen die er waren op de Startersclub. Daarnaast hadden we de “vraagstellenpagina” (een van de onderdelen daarvan was ingeruimd voor het indienen van ideeën) en in een wat later stadium de club Open Your Mind (OYM) waar cluppers wensen konden indienen. De laatste werkte volledig onafhankelijk van het team van Clubs. Dat was enerzijds hun eigen uitdrukkelijke wens, en anderzijds ook wel zo goed om ideeën vooraf bij voorbaat al niet te laten stranden. Het enige moment dat het team van Clubs betrokken was bij OYM was wanneer de lijst met wensen werd ingeleverd.

Het team van Clubs kwam eens in de zoveel tijd bijeen in Groningen om nieuwe ontwikkelingen door te spreken en verder te vertalen naar wat we wilden laten bouwen. En dat het werkte blijkt wel uit het feit dat er allom waardering is voor het oude Clubs. Het was compleet, zoals menigeen pleegt te zeggen.

Een hele enkeling gaat er vanuit dat wat we lieten bouwen op ondemocratische wijze ging, dat er geen openheid was, dat we, het team van Clubs, hun eigen gang ging. Kolder natuurlijk. Goed luisteren en overleg, dat waren de toverwoorden.

We zagen nog wel eens vakbondsachtige-acties. Niet eerst de dialoog zoeken en overleggen, maar gelijk “de beuk er in”. Of niet iets op een normale manier aan de orde stellen, maar gewoon bot in een forum plempen, daarbij stellingen innemend die nauwelijks meer ruimte laat voor overleg of überhaupt voor discussie waarbij de insteek vooral uiterst egocentrisch is. Tegenwoordig zie je dat gelukkig haast niet meer. Slechts een enkeling orakelt nog voort en trekt zich niets aan van wat er om hem/haar heen gebeurt.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: