We gaan wat leuks doen bij Het Net

Geplaatst op zaterdag 23 juli 2016 @ 23:59 , 411 keer bekeken

Geplaatst op zaterdag 13 maart 2010 @ 11:30 door Rien
Clubs, de start

 

 

We gaan wat leuks doen bij He…

Met die boodschap kwam ik een goede bekende van mij tegen. Kees. Kees vertelde mij dat Het Net spannende dingen ging doen. Van een bescheiden soort Intranet zou Het Net worden omgebouwd naar ISP. Een echte Internet Service Provider. Het zal ergens in 1998 zijn geweest en al snel besloot ik me aan te sluiten bij Het Net. Voor Hfl. 79,00 per jaar! Een schijntje, vergeleken bij de andere aanbieders die je toen had. Pi.net, wat we later beter leerden kennen onder de naam Planet Internet (planet.nl), Bart Noord, om er zomaar een paar te noemen.

Maar Het Net... het bekte wel lekker en ze waren nieuw, altijd een uitdaging, zeker in die hele snelle internetwereld. Het Net draaide amper een jaar of ze bedachten een prachtige stunt. Gratis Internet! En wat gebeurde, iedereen die het jaarbedrag had betaald kreeg dat keurig netjes teruggestort. Nu is het begrip "gratis" natuurlijk maar relatief, je moest immers nog wel inbellen, andere soorten verbindingen waren er nog niet. En daar zat ik, met mijn 14K analoog modem. 

Kees en ik bleven goede bekenden en het was ergens aan het eind van zomer in 1999 dat hij me deelgenoot maakte van wat vertrouwelijke informatie over Het Net. Ze zouden met iets spectaculairs komen, en ik moest maar even goed opletten. Verder niets... Augustus... September... Oktober brak aan... , "Rien, opgelet. 15 oktober gaan we ergens mee live, geweldig, een van de mooiste projecten ooit!" Nou kent niemand Kees denk ik, maar om een beeld van hem te schetsen, hij heeft wel wat van Sjors de copier. In ieder geval zijn enthousiasme.

Ik werkte in die tijd niet voor KPN (of daar aan verbonden bedrijven) maar was actief in de handel. Ik werkte vanuit huis. Iets compleet anders dan wat ik tegenwoordig doe, alhoewel, tegenwoordig, in 2001 maakte ik de definitieve overstap in fulltime dienstverband bij het toenmalige Planet Media Group (KPN onderdeel). 

15 oktober naderde en zou de onthulling worden van iets nieuws worden. 

Stay tuned :)


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: