15 oktober 1999

Geplaatst op zondag 24 juli 2016 @ 00:01 , 329 keer bekeken

Geplaatst op zondag 21 maart 2010 @ 08:22 door Rien 
Clubs, de start

 

 

15 oktober 1999

De 15e oktober 1999 was een vrijdag. en het zal ergens in de ochtend geweest zijn dat ik een email ontving van Het Net. Clubs ging live. Na een pilot van een week of 3 was Clubs klaar om aan het "grote publiek" te worden bekend gemaakt. Er waren door die pilot al redelijk wat clubs en leden. De aantallen weet ik niet meer helemaal, leden was iets van 2000 als ik mij niet vergis. In ieder geval, ik koos er voor eerst eens even rond te neuzen.

Een dag later registreerde ik mij. In die tijd was ik supporter van het voebalteam van een van mijn zoons en het idee borrelde dus op daar een clubje voor op te richten. En dat werd een succes. Niet in ledental natuurlijk. Je moet je bedenken dat een jeugdteam (f-jes) bestaat uit 7 + 1 of 2 reserves, dus met 15 tot 20 belangstellenden, de ouders, was het al snel gedaan. En internet was toen nog niet zo duidelijk aanwezig als tegenwoordig. Het aantal aansluitingen was beduidend minder dan nu. Ik geloof dat op op z'n top mijn "cluppie" 18 leden had. En het was bijzonder.

Mijn foto-uitrusting had ik ingeruild tegen een van de eerste digitale camera's en het was een sport om er voor te zorgen om iedere zaterdagochtend zo vroeg mogelijk na een wedstrijd de foto's en wedstrijdverslag op de club te hebben staan. De club heeft uiteindelijk een jaar of 4 bestaan. De jeugd werd ouder en de ouders worden dan vaak minder actief in het volgen van de verrichtingen van hun kind.

Hoe mooi een club is bewees zich wel wanneer ouders niet aanwezig konden zijn bij een wedstrijd. Op de club werd er dan ingehaald, met als hoogtepunt toch wel de reizen van Kees (ja ja, daar heb je 'm weer, het was een van die ouders ook nog) vanuit de VS de verrichtingen van zijn eigen zoon kon volgen. Toen was al duidelijk hoe mooi internet en een social community als Clubs was. Er zouden nog vele mooie momenten volgen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: