release 13 september

Geplaatst op vrijdag 14 september 2007 @ 11:35 , 493 keer bekeken

13 september is er een kleine release doorgevoerd op Clubs. Staat je club in de het overzicht actieve clubs op het Clubhuis, dan ontvang je voortaan een bonus in je Clubkas: 50 punten! Zomaar, omdat wij het leuk vinden een kleine attentie weg te geven aan clubs die het gewoon leuk doen in de rubriek of subrubriek waar in ze staan. Daarnaast hebben we de meetperiode voor actieve clubs aangepast van 1 week naar 3 weken.

De eerste reacties die we hebben ontvangen n.a.v. deze release zijn goed, maar een enkeling ook negatief. Met name wat we doen met clubs die van alles bedenken om maar in het overzicht van actieve clubs te komen. Mocht blijken dat  het geval zijn dan zullen wij daar gepast tegen optreden.

Herhaaldelijk wordt er aan ons gevraagd wat eigenlijk de selectiecriteria zijn om bij die actieve clubs te komen. We leggen het graag nog eens in het kort uit:

De club moet geactiveerd zijn, Per subrubriek max. 1 club, De club moet open zijn voor aanmelding als lid (niet als aspirant-lid) en de clubhome moet zichtbaar zijn voor gasten. Het "actief" zijn wordt gemeten door: het aantal bezoekers van de laatste 3 weken + 7 x het aantal nieuwe leden van de afgelopen 3 weken + 5 x (aantal nieuwsberichten + aantal foto's + aantal bestanden + aantal forumberichten) van de laatste 3 weken. Een club kan maar een keer per 3 weken bij actieve clubs staan.

Wil je dat jouw club meedingt naar een plekje bij de actieve clubs of de Top 50, zorg dan dat:

1 de clubhome open staat voor zowel leden als gasten
2 iemand bij aanmelden direct lid is
3 je geen extra "eisen" stelt aan het lidmaatschap*
4 je geen bijzondere inspanningen doet om bij de actieve clubs te komen

* Te vaak zien wij clubs die allerlei dingen bedenken waar een lid aan moet voldoen, meestal met als sanctie dat wanneer iemand er niet aan voldoet deze teruggezet wordt naar aspirant-lid. Dit zijn drempels welke wij niet graag zien en voor ons aanleiding kunnen zijn een dergelijke club een kenmerk mee te geven waardoor deze automatisch niet meer meedoet voor de actieve clubs en de Top 50. Uiteraard staat het iedere operator vrij om een toelatingsbeleid te hanteren, alleen zien wij die clubs niet graag op de plekken de we gebruiken om Clubs te promoten. Bezoekers ervaren die drempels als vreemd en het risico dat deze zich niet aansluit bij Clubs is groot.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: