Operatormail 9 augustus 2004

Geplaatst op maandag 09 augustus 2004 @ 10:59 , 496 keer bekeken

Beste operator,

Na lange tijd ontvang je weer eens een operatormail van het team van clubs. Niet omdat we nou zoveel spectaculairs te melden hebben, maar gewoon om je te informeren over nog wat lopende zaken.

Bugfix live
Allereerst willen we je graag informeren dat er een bugfix is live gegaan. Deze heeft nog betrekking op de release van net voor de vakantieperiode. De WYSIWYG editor, ook wel Rich Text editor (RTE) genoemd. Had je een nieuwsbericht op de clubhome staan, dan verdween het daarvoor bestemde vinkje spontaan wanneer je het bericht opende in de editor. Dit is gefixed nu. Het vinkje blijft voortaan weer staan. Een andere aanpassing is de knoppen voor het invoegen van een link en die voor het invoegen van een afbeelding.

Resize
Bij het doorvoeren van de laatste release was er nog een technisch hoogstandje te bewonderen. De resizer. Standaard staat deze aan op de club.

Wat doet de resizer?
De resizer "kijkt" met wat voor formaat beeldscherm een club bezocht wordt. Daarna berekent de resizer op wat voor formaat de afbeeldingen getoond moeten worden, zodat de clubhome keurig netjes binnen de breedte van het beeldscherm past. Zo kan iedere bezoeker optimaal plezier hebben van jouw club.
Schakel je de resizer uit dan is het effect weg. Om dit te illustreren hebben we een wat voorbeelden neergezet.

Kijk hier voor voorbeelden van wat de resizer doet!

De meeste operators maken de fout hun club in te delen uitsluitend rekening houdend met wat ze zelf zien. Niet wat een ander misschien te zien krijgt.

Laat de resizer aan staan. Het is voor jezelf makkelijker ( je hoeft niet meer zo strikt met het formaat van een afbeelding rekening te houden) en je doet de bezoeker, jouw leden dus, er een groot plezier mee.

Actieve Clubs
Het overzicht actieve clubs is een selectie van clubs welke actief zijn. Maar wat is nou "actief zijn". Daar kan je van alles onder verstaan. Veel afbeeldingen uploaden die niets met de club te maken hebben in ieder geval niet. Het forum "per reactie" archiveren ook niet. Met een paar leden een forum "volduwen" ook al niet.
En toch komen we dat nog wel eens tegen. En het grappige is dat operators nog kwaad worden ook wanneer ze constateren dat ze toch niet bij de actieve clubs terecht komen. Want dat is wat het effect ervan is. We vinken die clubs namelijk uit. Een dergelijke club maakt in ieder geval voor de periode van 6 maanden geen kans meer om bij actieve clubs terecht te komen. Dat klinkt misschien lullig. Lullig is het pas echt wanneer een club zo bij actieve clubs terecht komt, terwijl een echt actieve club daardoor buiten de boot valt.

Zo. Dat was het voor deze keer. Geniet nog even van het mooie weer en de vakanties!

Met vriendelijke groet,
Het team van Clubs

Bezoek ook de handige FAQ. !


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: